Er was een probleem met het laden van de reacties.

Verzenden, betalingen en orderbeheer

Support Portal  »  Handleidingen  »  Bekijkt artikel

  Printen
Je webshop vormgeven en vullen met producten is niet het enige wat je als startende webwinkelier moet doen. Je moet ook nadenken over onderwerpen als verzendkosten, betaaloplossingen en orderbeheer.

Verzendkosten

Wanneer je producten gaat verzenden naar je klant, krijg je te maken met verzendkosten. Bij het platform van Starteenwinkel.nl kun je de hoogte van je verzendkosten op verschillende manieren bepalen. Zo kun je de verzendkosten laten afhangen van het gewicht van het product. Ook is het mogelijk om bij elke order dezelfde verzendkosten te rekenen, of zelfs geen verzendkosten te rekenen bij een order hoger dan een bepaald bedrag. Daarnaast is er de optie om een meerprijs te rekenen voor bijvoorbeeld verzending naar het buitenland. Bekijk de mogelijkheden onder Instellingen > Verzendkosten.

Wij bieden ook een koppeling aan met Sendcloud. Hiermee kun je eenvoudig je orders doorsturen naar Sendcloud. 

Betaaloplossingen

Met een professionele webshop wil je je klanten ook de juiste betaaloplossingen bieden. Bij het gratis pakket van Starteenwinkel.nl kun je alleen kiezen voor iDEAL als betaaloplossing via betalingsprovider Mollie. Bij de twee betaalde pakketten kun je ook gebruik maken van andere betaalmethoden waaronder PayPal, creditcard en achteraf betalen. Je kunt je betaaloplossing kiezen via Instellingen > Betaaloplossingen beheer. Starteenwinkel.nl heeft al met veel aanbieders een koppeling gemaakt; het enige wat jij dus nog hoeft te doen is een betaalaanbieder kiezen en je daar te registreren. Kijk hier voor meer informatie.

Orderbeheer

In de backend kun je bij Orders > Order Overzicht al je bestelde orders zien. In het orderoverzicht kun je onder andere de orderstatus wijzigen (in behandeling, verstuurd, geannuleerd). Je kunt er voor kiezen om je klant via een e-mail op de hoogte te stellen van deze statuswijziging.

Wil je zelf ook een melding per e-mail ontvangen zodra er een order binnenkomt? Ga dan naar Instellingen > E-mail Instellingen en geef aan dat je een e-mailnotificatie wenst bij iedere nieuwe order.
Als je op een order klikt, zie je een totaaloverzicht van deze order. Hier kun je dus ook de factuur en pakbon bekijken en printen. Tip: plaats eerst zelf een aantal test-orders, zodat je precies weet hoe het bestelproces werkt zodra je echt gaat verkopen!

Deel via
Bedankt voor je feedback op dit artikel.

Reacties

Toevoegen Reactie

Beantwoorden aan  

Captcha
© Starteenwinkel